fbpx

PRODUCTIONS

YOUR APPROVAL IS NOT ESSENTIAL

Een toevallige supermarktontmoeting doet onvermoede passie ontwaken in een gewone vrouw en brengt plots kleur in haar grijze leven. YOUR APPROVAL IS NOT ESSENTIAL toont de zonderlinge zintuiglijke belevingen die je kan ervaren als je – al is het maar voor even – je remmingen vergeet en besluit om de grillen van het leven te omarmen.

PRESS

Jacq. Algra, Het Parool

‘Het meest geslaagd is Your approval is not essential van de Servische choreografe Jelena Kostic en de Belgische filmmaakster Leen Michiels: met hoge hakken, rollerskates, een berg grapefruit en een naaktkat in de hoofdrol. Binnen twaalf minuten zien we wat een ontmoeting in de supermarkt met een vrouw kan doen. Kostic bedacht bewegingen die verveloze alledaagsheid, maximale ingehoudenheid en over-the-topactie combineren – een stijlkenmerk van de choreograaf. Philipp Schueller en Rens de Waal leverden een keur aan onorthodoxe outfits, die ervoor zorgen dat er steeds meer kleur komt in het leven.’

PRIJZEN

 A SHORT ODYSSEE | WOMAN

CREDITS

Choreografie: Jelena Kostic
Regisseur & schrijver: Leen Michiels
Fashion: Scheuller de Waal
Art Direction: Leen Michiels, Jelena Kostic, Schueller de Waal.
Cast: Ulrika Kinn Svensson
Majon van der Schot
Productie: Yola Parie
Marie Klein

Act! Cut! Play! is een initiatief van FASHIONCLASH, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en MoMu – ModeMuseum Provincie Antwerpen. Dit project wordt gesteund door Fonds Podiumkunsten, Fonds 21 en het Stimuleringsfonds Creative industrie. Met medewerking van Cinedans en Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam.