fbpx

Only Patience Works Immediately in Het Laar

Only Patience Works Immediately in Het Laar

Op 1 oktober 2020, op de Internationale Dag van de Ouderen, traden onze dansers Noëmi Wagner en Blazej Jasinski twee keer op in het Tilburgse woonzorgcentrum Het Laar. 

Obstakels
In het nieuwe bewegingsmateriaal, dat net als Jelena’s laatste voorstelling HOW IT ENDS en de dansfilm My Own Worst Enemy vertrekt vanuit de interactie met obstakels, staat de noodzaak van geduld centraal. Vandaar ook de titel: Only Patience Works Immediately. 

Onzekerheid
Een actueel thema, zeker nu de landelijke coronamaatregelen sinds 29 september weer aangescherpt zijn. De situatie roept onzekerheid op over het licht aan het einde van de tunnel, over isolatie en gezamenlijkheid, maar uiteindelijk werkt alleen geduld. 

‘Ik ben er stil van’ 
We speelden twee voorstellingen op het podium in het restaurant van woonzorgcentrum Het Laar in Tilburg. Steeds voor 30 bewoners, op een veilige afstand van de dansers en elkaar. De oudste toeschouwers waren twee dames van 100 en 102 jaar oud. Na de voorstellingen volgde een nagesprek, waarin de bewoners ook hun ervaringen deelden. 

Enkele publieksreacties
“Ik ben er helemaal stil van. Het heeft me diep geraakt.” 

“Ik zag erin dat je samen in het leven heel veel obstakels moet nemen, en dat het moeilijk is om daarbij geduldig en in contact te blijven, maar dat dat uiteindelijk toch nodig is.” 

“Ik heb nog nooit zoiets indrukwekkends gezien.” 

“Het voor mij over een relatie tussen een man en een vrouw die elkaar proberen te bereiken, met wisselend succes.” 

“Laten we het maar niet proberen na te doen”