fbpx

Fashion, film en dans in Cinecitta, Tilburg

Fashion, film en dans in Cinecitta, Tilburg

De in Tilburg woon- en werkzame choreografe Jelena Kostić (Servisch-Nederlands) was in de winter van 2015 al te gast in Cinecitta om haar dansfilm INTERLUDE gloedvol in première te laten gaan. Terwijl INTERLUDE vervolgens de wereld over ging en prijzen won op nationale en internationale filmfestivals, werd Jelena benaderd door FASHIONCLASH’ talentontwikkelingsplatform Act! Cut! Play! om met een team van een regisseur en modeontwerpers een fashion film te maken.

Live dansperformance en mode expo
Op donderdagavond 5 oktober kun je het spannende resultaat zien: YOUR APPROVAL IS NOT ESSENTIAL – een film met hoge hakken, rollerskates en een naaktkat in de hoofdrol – in een extra feestelijke, `aangeklede` setting. De vertoning wordt opgevolgd door de twee fashion films van de andere makers binnen het project (zie onder). De mode uit Jelena’s film van de hand van modeontwerpers Scheuller de Waal wordt exclusief geëxposeerd in Cinecitta. In de foyer verbeelden studenten van Fontys Dance Academy in drie korte danssolo’s alle dingen die zij diep van binnen wel zouden willen maar nooit durven te doen. Fris en wrang, zoet en zuur: een live dansperformance en cadeautje dat smaakt naar sinaasappel… 

Fashion, dans en film 
Donderdag 5 oktober
Filmhuis Cinecitta, Tilburg, 19 uur
Ihkv Oktober Dansmaand
Tickets 12,50 euro

De fashion films die te zien zijn:

YOUR APPROVAL IS NOT ESSENTIAL
van Jelena Kostić (choreografie), Leen Michiels (regisseur, MosoTheCat) en Scheuller de Waal (mode ontwerpers)
Een toevallige supermarktontmoeting doet onvermoede passie ontwaken in een gewone vrouw en brengt plots kleur in haar grijze leven. YOUR APPROVAL IS NOT ESSENTIAL toont de zonderlinge zintuiglijke belevingen die je kan ervaren als je – al is het maar voor even – je remmingen vergeet en besluit om de grillen van het leven te omarmen.

The Parallel Pyramid Platform

van Studio Dennis Vanderbroeck (performer), Daniel van Hauten (regisseur, Wedovoodoo.Tv) en Emmanuel A. Ryngaert (modeontwerper)
The Parallel Pyramid Platform is een hyper esthetische en humoristische game show waarin zestien kandidaten een gigantisch piramidevormig sculptuur bouwen. Met en tegen elkaar het eerst de top proberen te bereiken. Een film die de frictie onderzoekt tussen het individu en de groep. Hoe, in een eindeloos universum, met het groeien van het sculptuur blauw langzaam rood wordt. Hoe men alleen de onvermijdelijke leegte kan vullen door te beginnen met bouwen.

iii
van Suze Milius (theatermaker, House Crying Yellow Tears), Femke Huurdeman (regisseur) en Marie-Sophie Beinke (modeontwerper)
De film iii toont een wereld waarin zintuigen zich verdubbelen om ervoor te zorgen dat één vrouw compleet wordt.

Act! Cut! Play! is een initiatief van FASHIONCLASH, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en MoMu – ModeMuseum Provincie Antwerpen. Dit project wordt gesteund door Fonds Podiumkunsten, Fonds 21 en het Stimuleringsfonds Creative industrie. Met medewerking van Cinedans en Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam.

Foto: copyright Nikola Kostić
Dank aan: KraS2, Tilburg